Jag ska erkänna. Varje gång nån sagt "alltså, det är såååå gott med spagetti och kål" så har jag lite tänkt att den personen saknar 1.) lust på livet eller 2.) fungerande smaklökar. Spagetti smakar typ ingenting och kål smakar kål. Nej, inget för mig MEN jag är ju inte mer än människa och när tillräckligt många dregglat framför nunan på mig när de pratat om kombon så ja. Då måste jag testa. Och fan, det va asgott. Jag tänker att man kan ha rätt så "jag tar vad jag har"-inställning till valet av svamp och kål, men kanske att rekommendera grönkål eller svartkål pga tunn. Jag hade torkad svart trumpetsvamp, lyxliv, så jag tog det och sen fin svartkål från Ugglarps grönt. De har rekommenderat ett recept med ostronskivling och svartkål. Nu, sen jag testat själv, dregglar jag faktiskt vid bara tanken på det. Hur som, du behöver: Spagetti Svamp (valfri) Lök Vitlök Kål (grön- eller svartkål är nog bäst) Smör Grädde Parmesan (snåla INTE) Salt Peppar Chiliflakes Färska örter (gärna timjan och/eller persilja) Börja med att ta fram en stor kastrull med vatten och sätt igång uppvärmningen. Detta gör man (ja, jag drar in alla i detta) alldeles för sent oftast, så ba kör direkt. Så, nu kan vi börja med maten. Hacka en lök, så mycket du gillar egentligen men en brukar räcka tycker jag, och börja fräsa den i smör. Ha i vitlöken också, vettja. Blir mer smak om du väntar, men du bestämmer. Det är ju kul att steka saker, visst? Riv av den mjuka kålen från dess stjälk, finhacka stjälken och sen ner med hacket i pannan. Addera riven svamp (hacka inte svampen med kniv, alltså, utan riv och dela med fingrarna) och fräs ihop med löken. Efter en stund lägger du i kålen som du rivit av från stjälkarna och gjort i bitar av lite olika storlek. OBS! Om du har torkad svamp som jag hade denna gång så rekommenderar jag att du lägger den i lite mjölk eller grädde och värmer lite i micron om du har, eller låter det dra en stund bara. Smula sönder den först. Torkad svamp blir inte så jäkla kul när den mjukas upp hel. Och så fräser du kålen med löken INNAN svampen med grädde hälls på, okaj? När allt känns lite stekt så ska du hälla i grädden, men håll lite koll på vattnet och pastan för det får inte bli att du smälter bort grädden så det bara blir fett. Då kan man ju lika gärna skita i grädden och bara äta med olja (också asgott, men det är ju ett annat recept eller hur för här vill vi ha det krämigt) så va lite redo. Passa på att finhacka kryddorna och riva parmesanen medan du väntar på pastan. Och du har väl inte glömt att salta pastavattnet rikligt? När det är några minuter kvar på pastan så adderar du grädden i stekpannan och sänker värmen en aning och när pastan är precis innan färdig så tar du av den från plattan och häller av vattnet. Inte mycket kvar nu! Blanda kål-gojset med spagettin och kasta på alla örter och parmesan. Langa upp på tallriken och ha på lite peppar och chiliflakes. Resten - ja, men du vet vad du ska göra. I med gaffeln, snurra runt... Och ät. Tack för mig!