Tillsammans med sockrad A-fil är väl ändå pannkakor något av det somrigaste att äta? Eller ja, vi har ju färska jordgubbar också… Och dillkokt färskpotatis. Sill. All sorts fisk, kanske. Äsch, pannkakor klår det mesta ändå faktiskt. Pannkakor med socker, vispad grädde och några droppar citron. Det här behöver du: Ägg Mjöl Mjölk Smör Salt Grädde Strösocker Citron Enklaste sättet att dra ett recept för pannkakor är 112. Som småbarnsförälder fattar jag verkligen hur klockrent namn det är. 1 del ägg, 1 del mjöl och 2 delar mjölk. Blanda först ihop mjöl och ägg med hälften av mjölken och sen i med klabba. Smör på känsla som du smälter i pannan du ska steka i strax och häll i smöret i smeten. Lite lite salt och sen är det bara tålamod och en jämn temperatur så har du snart en vacker tallrik mer eller mindre vackra pannkakor. När jag var liten och morfar stekte pannkakor åt oss här i sommarstugan hade vi en ramsa vi sjöng (skrek) samtidigt som vi slog besticken i bordet. Pannkakorna kom snabbare så. ”Nu ska det vankas pannekankas! Nu ska det stekas pannekekas! Tjo fadderittan lambo!” Absolut godaste tillbehören till dina smörstekta (snåla INTE med fettet!) pannkakor är sen en klick vispad grädde, lite fint utspritt strösocker och några droppar citron. Min kompis Lisa som lärde mig det. Ibland kan jag även slänga på lite lönnsirap för gammal trogen tjänsts skull, men nej, det behövs inte. Mer Yngwie Malmsteen-tänk än nödvändigt. Ha en ljuvlig sommar!!