Skoja inte. Det här va så sjukt gott. Alltså kolla.. Fy faaaaaan, va gott! Idag åkte vi in en sväng för att säga hej till en vän vi lärde känna i vintras, Dennis Säwström. Jag skrev lite om detta då det begav sig, men om det nu blir lite upprepning så kompis, du har tid med det ;) Och hur allt började är en fin historia i sig så vi tar det från början. Dennis var på vår spelning i Tylösand förra sommaren och hade efter gigget pratat med Anton, som spelar gitarr och brukar va min pojkvän i kvällspressen, och ville så gärna ge oss något tillbaka för att han uppskattade spelningen så. Sånt händer ju inte, men han stod på sig och menade att det är som i hans bransch när man får dricka för en god måltid. Dennis visade sig va kock. Inte vilken kock som helst heller. En riktigt jävla bra sådan. De bestämde att vi skulle besöka hans restaurang nästa gång vi skulle spela i Halmstad. En sån där klassisk grej man säger, men aldrig gör, tänkte jag när Anton spralligt lycklig berättade dagen efter. När vi sen skulle planera julturnén ringde Anton mig och bad mig blocka en dag i samband med gigget på Halmstad Teater för att vi, ja vi skulle åka till Dennis! Den kvällen blev en av höjdpunkterna på turnén. Bandet, mamma, pappa och Rune, åkte ut till Stenalyckan (butiksområdet med Electrolux, Rusta, Biltema osv) där hans kök "Matstudion" finns. Möttes av Dennis och fantastiska Tahmine och kvällen spenderades med att laga mat tillsammans. Vi delades in i lag och gjorde de olika rätterna. Jag blev framförallt en del av "Tilltugg" och jag börjar typ dregla av bilderna nu. Vaktelägg med rom. Och en bricka med friterad sotad morot, rökt persilje-aioli, friterad svål och det sjukaste av allt - en variant på löjromstoast med kuber av pankofriterad crème fraîche. Tekniker-crew med Gunnar och Sofia chefsde över förrätten. Perfekt ägg med perfekt ärtgrej på perfekt bröd och mer jag inte minns nu. Anton och Wille gjorde huvudrätten. Biff med bea, rödvinssås och friterad hasselbackspotatis. Palle, Mira och pappa gjorde det här mästerverket. Längtar tillbaka, blir alldeles lycklig när jag tänker tillbaka. Dennis kör fortfarande sina kurser, men med tanke på läget med Covid-19 handlar det om mindre grupper. Fem personer. Detta är verkligen ett tips jag ger med hela mitt hjärta. Framförallt för att det var så otroligt kul att göra och också för att vi behöver göra det vi kan nu för att stötta våra lokala smultronställen och eldsjälar. Kolla in hans Instagram Kreativ_mat för mer information. Kanske blir det lite friterad crème fraîche för dig med, eller lite sånt här bouillabaisse-lyx som vi bjöds på till lunch idag? Herre, alltså. Att det finns människor som tycker det är tråkigt att äta?! Tack Dennis! Nästa gång blir det vi som bjuder på studiosession i Ugglarp. Glöm inte gitarren!