Ah, ni har inte hört det uttrycket innan? Jo, men så säger man faktiskt. Så, ja. What to do, liksom? Bara att elda. Se till att ris och annat bortrensat i trädgården står och brinner i eldningstunnan hela dagen så man har en rejäl värme att göra kvällsmaten på och sen dagen efter krafsar man lite i sådär dut dut och så blir det varmt igen lagom för den rostade mackan. Det började som vilket missbruk som helst. Med sånt som inte känns så allvarligt allt. Klassisk "lagas över öppen eld"-mat som halloumi, grönsaker, kött. Här flankstek och spetskål som vi åt i tortilla med Salsa Verde, stekt majs, lök och starka såser. Inget märkvärdigt egentligen, mer än att det var brutalt gott. Så lär man känna elden ni vet och går på lite mer tyngre grejer. Fisk, t ex, som så lätt faller sönder, men man känner att man kan hantera det. Självförtroendet ökar. Som i veckan när det blev grillad Bleka och havskräftor från Läjets fisk som vi åt med grillad potatis, en chilispetsad tomat- och löksallad och romsås. Läjets fisk va en riktigt fin butik förresten. I Träslövsläge, mellan Varberg och Falkenberg. Följer dem på Instagram, faktiskt så jag fått koll på dem, och det kändes givet att åka dit när vi ändå va i krokarna. Va i Varberg i veckan för att lämna in vår båtmotor vi köpte av grannen förra året, men inte har kunskap att serva upp på egen hand. Nu är Willes föräldrar på besök, båtmänniskor i den grad att de numera lever det ljuva livet på sin båt, så det kom sig rätt naturligt att ta tag i det nu. Väldigt roligt. Nånstans i samma veva som dessa livsnjutare kom hit som vi började balla ur med elden också. Kan också ha att göra med att det är så fantastiskt väder just nu att man vill få varenda sekund utomhus. Summa kardemumma - vi tappade kontrollen. Vi har blivit beroende och numera lagar vi allt över eld. Frukosten, undrar ni? Ja, svarar vi. Ärtsoppan, då? Det är väl inte möjligt? Jo. Dessutom rätt kul. De obligatoriska pannkakorna va svåra att få till när man hade så ojämn värme under. Sånt går väl att kontrollera, men det tänkte jag inte på då. Vart gott i alla fall, fick använda lite extra (vilket betyder mycket) smör och det finns ju ett till gott skånskt (eftersom det är min kompis Bina som säger det) talessätt som heter "du skall igge snåela mi fittet" (betyder "ös på med fett för fan") så det va liksom ingen fara. Dessutom tror jag att jag fick behålla båda ögonbrynen, även om det va osäkert där ett tag. En lyckad eldning, med andra ord. Nöjd. Får se vad det blir idag. Har abstinens efter att klippa grenar, det är en vanlig grej i detta tillstånd, så börjar nog med lite sånt innan jag krafsar upp krafset från igår och gör varmt till frukosten. Kanske lite kaffe allra först. Och sen ska jag och Wille sätta oss lite vid orgeln och gitarren. Då glömmer man eldningsbegäret för en stund. Kan vi behöva ;)